Διάκριση για τo Μπουλούκι από τη Europa Nostra 2024 

Διάκριση για τo Μπουλούκι από τη Europa Nostra 2024 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν στις 30 Μαϊου τους νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβείων Europa Nostra 2024, των κορυφαίων βραβείων της Ευρώπης στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς που απονέμονται σε 26 εξαιρετικά επιτεύγματα από 18 χώρες σε όλη την ήπειρο.

Ανάμεσα στους φετινούς νικητές και η ομάδα «Μπουλούκι» – Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης τιμάται συνολικά για το υποδειγματικό έργο της στην κατηγορία Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δεξιότητες. Οι νικητές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή που αποτελείται από 12 ειδικούς της πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα σε αριθμό 206 έγκυρων αιτήσεων από 38 ευρωπαϊκές χώρες.
Η Europa Nostra αποτελεί μια πανευρωπαϊκή ομοσπονδία Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στηρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο δημόσιων φορέων, ιδιωτικών εταιρειών και φυσικών προσώπων, που καλύπτει περισσότερες από 40 χώρες.
Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra θεσμοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2002, τελούν υπό τη διαχείριση της Europa Nostra και συγχρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εταίροι / Partners

  

Scroll to Top