Περί Ζεϊμπέκικου ο Λόγος. Στέλιος Καζαντζίδης

Περί Ζεϊμπέκικου ο Λόγος. Στέλιος Καζαντζίδης

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας – Μαγούλας ”Ο Λόγος’‘ και το Ελληνικό Κέντρο Ζεϊμπέκικου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20.00 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελευσίνα. θα διοργανώσει εκδήλωση αφιέρωμα στον μοναδικό Στέλιο Καζαντζίδη.

Είσοδος ελεύθερη.

Η ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού δεν μπορεί να εννοηθεί χωρίς τον Στέλιο Καζαντζίδη. Ο Στέλιος λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος τραγουδιστής στην Ελλάδα. Τραγούδησε τον πόνο της ξενιτιάς, του χωρισμού και του ανεκπλήρωτου έρωτα.
Με τη μοναδική του φωνή εξέφρασε τους πόθους και τις αγωνίες μας. Η φωνή που δεν θα σιγήσει ποτέ στη συνείδηση των Ελλήνων. Αγαπήθηκε φανατικά και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους. Και ήταν εκατομμύρια.

Η Κυριακή Τσίγκου, ο Δημήτρης Κόττης, ο Βαγγέλης Κακοσαίος, ο Στέφανος Τσαπουρνής, ο Ανέστης Χριστοδούλου και ο Δημοσθένης Λουκάς, χαρισματικοί ερμηνευτές και μουσικοί θα συνυπάρξουν σε αυτό το μοναδικό αφιέρωμα.

Φιλική συμμετοχή:
Χορευτική ομάδα Χιακής Ένωσης Ελευσίνας.

 

Τον ζεϊμπέκικο χορό που ο Στέλιος Καζαντζίδης θεωρούσε τον ιδανικό για να εκφράσει την ελληνική λεβεντιά και που πλέον έχει ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Εταίροι / Partners

  

Scroll to Top