Δηώ
Επικοινωνία Ανθρωπιστικών Ιδεών
Διοργάνωση-Παραγωγή:
-Δηώ Επικοινωνία Ανθρωπιστικών Ιδεών
-Διέλευσις Πολυχώρος Πολιτισμού
-Παραπεταμένοι Μουσικό σχήμα
–Όμιλος Ελληνικών Τεχνών
–Εύμαρος Εκδόσεις
15/12/2024, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»,
Ηρακλειδών 66, Θησείο
Τ.: +30 210 3452150
Χορηγός επικοινωνίας: Αθήνα 9.84 FM ο σταθμός της πόλης
Επιχορήγηση/Αιγίδα: Υπουργείου Πολιτισμού
Πρόσκληση
«Το ταξίδι των ήχων στον χρόνο»
Συναυλία για την ενότητα της Ελληνικής μουσικής
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Είσοδος ελεύθερη
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι», ο Όμιλος Ελληνικών Τεχνών, οι Εκδόσεις Εύμαρος και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δ. Αθηναίων σας προσκαλούν στην 2η συναυλία για την ενότητα της Ελληνικής μουσικής (Βυζαντινή/Ψαλτική μουσική, Παραδοσιακή μουσική και Ρεμπέτικο) με τίτλο «Το ταξίδι των ήχων στον χρόνο» την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024 8 μμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Η διαδρομή της Ελληνικής μουσικής εκφράζεται με διαλεκτικό τρόπο και στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα των δημιουργημάτων της. Το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνεται στην προγραμματισμένη 2η συναυλία στην οποία θα βρεθούν επί σκηνής: μικτός βυζαντινός χορός (άνδρες και γυναίκες) με χοράρχη τον Τάσο Φωτόπουλο, παραδοσιακό σχήμα με την επιμέλεια του Κώστα Φωτόπουλου και το ρεμπέτικο σχήμα «Παραπεταμένοι» με την μουσική επιμέλεια των Σπύρου Γκούμα και Δημήτρη Γκούμα.
Στόχοι Δράσης
Η προτεινόμενη δράση μέσα από τον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της θα συμβάλλει:
- στην μεταλαμπάδευση στους νεότερους, των γνώσεων, εμπειριών και πρακτικών των τριών ομάδων εθελοντικής δράσης και μελέτης της Ελληνικής μουσικής,
- στην κατάδειξη, μέσα από τη μουσική παρουσίαση των ήχων, της κοινής μουσικής διαδρομής της βυζαντινής/ψαλτικής, παραδοσιακής και αστικής λαϊκής μουσικής του ρεμπέτικου.
- στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελληνικής μας μουσικής και τη μετάδοσή της μέσα στους αιώνες μέχρι σήμερα,
- στην εξοικείωση των νέων με τις διάφορες μουσικές εκφράσεις της Ελληνικής μουσικής και την επέκταση των γνώσεων τους και των ακουσμάτων τους, ως πολύτιμη παρακαταθήκη στην ανάπτυξη της δικιάς τους μουσικής δημιουργίας.